SuperZoey - gebundelde blogs

Vanaf heden (juli 2018) zijn alle blogs in boekvorm te bestellen. De opbrengsten gaan naar KiKa. 

26 juni t/m 31 oktober 2014

op zaterdag, 01 november 2014.

26 juni t/m 31 oktober 2014

Na lange tijd eindelijk weer eens een blog van ons.
Er is weer een hoop gebeurd de afgelopen maanden dus waar te beginnen.
Laten we beginnen met alleen maar mooi nieuws!
Op 7 juli zijn wij de trotse papa en mama en Zoey natuurlijk grote zus geworden van nog een prachtig wondertje!

Dex Johannes Ronaldus Brugman

foto 5 1Wat een ontzettend prachtig mooi lief knap mannetje! En na alle ellende van groeiachterstand en extra echo's bleek dit achteraf allemaal niet te kloppen. Onze kleine man woog 3315 gram en was 49 cm bij zijn geboorte. Niks aan de hand dus. Helaas moest ik een nachtje in het ziekenhuis blijven maar konden we gelukkig een dag later met Dex naar huis. Bij aankomst stond Zoey al nieuwsgierig te kijken. We waren erg benieuwd hoe ze op hem zou reageren, omdat ze natuurlijk toch de aandacht zou moeten gaan delen. Maar vanaf het moment dat Dex binnen kwam was ze echt super lief voor hem! Een echte lieve grote zus! Kusjes, knuffels en steeds in de gaten houden waar hij is. Als we aan Zoey vragen hoe heet je. Dan is haar antwoord: ZUS. Wij zeggen dan nee je heet Zoey en je bent een zus. Neeeee Zus. Ze neemt haar rol als zus dus erg serieus zoals jullie horen.

Na weer een beetje te zijn bijgekomen en weer enigszins een ritme te hebben gevonden stond er eind Juli weer een belangrijk moment op de kalender. De beenmergpunctie om te kijken of Zoey nog steeds schoon is en of de behandeling nog steeds goed gaat. Altijd weer een spannend moment voor ons maar ook zeker voor Zoey. Voor de beenmergpunctie moet ze weer onder narcose en dit blijft natuurlijk vervelend. Gelukkig vond ze het allemaal wel erg interessant en ging ze zwaaiend als de koningin de gang over. Ze ging spelend slapen en kwam er gelukkig ook weer goed uit. Nu begint het wachten op de uitslag.

foto 2 23 augustus zijn we samen met buurvrouw Michelle en vriendje Timo naar Sprookjes Wonderland in Enkhuizen geweest. Het was een warme dag maar wat hebben we genoten! Zoey kon er geen genoeg van krijgen. Vooral de lieveheersbeest bootjes waren een groot succes. Ook de speeltuin vond ze prachtig. Aan het einde van de middag waren zowel Zoey als Timo helemaal gesloopt en zijn we lekker naar huis gegaan.

Op dit moment krijgt Zoey nog wekelijks chemo. Elke donderdag is het ziekenhuis middag. Gelukkig zijn de lange kuren voorbij en is het nu alleen nog maar een shotje chemo. Dit betekent in het kort: Port a Cath aanprikken, chemo erin spuiten en de naald er weer uit halen. Als dit allemaal geweest is dan gaan we altijd nog even op zoek naar de Pedagogisch Medewerkster om onze kralen voor de Kanjerketting op te halen. Deze rijgen we dan thuis aan de ketting en ik kan je vertellen dat die al aardig gegroeid is. Kika logo

Met het oog op de feestdagen die weer voor de deur staan en alle kado's die weer gekocht gaan worden wil ik jullie nogmaals op de site van zowel Kika als de kanjerketting wijzen. Deze staan beide vermeld op onze site en zijn ontzettend blij met elke donatie.

Wij zullen in ieder geval onze bijdrage weer doen dit jaar en hopen natuurlijk dat velen met ons dit ook willen doen. Want zeg nou zelf, we willen toch allemaal dat er meer onderzoek naar Kinderkanker wordt gedaan zodat straks alle kindjes genezen kunnen worden!!??

Op 7 augustus gingen mama, oma de Heer en Zoey weer voor behandeling naar het AMC. Daar kregen we wederom goed nieuws!! Zoey is nog altijd schoon!!!!! Wat een fantastisch nieuws!! Hier doen we het allemaal voor. Uiteraard hebben we dit thuis gevierd. We zijn 's avonds gezellig met de buurtjes uit eten geweest en hebben een heerlijke avond gehad met zijn allen!

Ook is er voor Zoey een nieuwe periode aangebroken. Het school tijdperk is begonnen. Na de zomervakantie mocht ze voor het eerst naar de Peuterspeelzaal. Samen met haar grote vriend buurjongetje Noah gaat ze donderdag ochtend en vrijdag middag voortaan naar Ippel Stippel. De eerste twee keer vond ze het wel even spannend maar gelukkig was Noah er en kon ze lekker samen spelen met hem. Donderdags gaat ze eerst naar schooltje 's morgens en 's middags gaan we dan naar het ziekenhuis. Best een pittig dagje maar ze doet het super goed! Meestal in de auto even een kleine powernap en dan kan ze er weer tegenaan. Ze vindt het helemaal geweldig op schooltje en vooral de glijbaan is favoriet! Ook lekker voor mama die kan dan even lekker met Dex knuffelen en even lekker relaxen. Meestal blijft oma de Heer thuis bij Dex en gaat mama 's middags met Zoey naar het ziekenhuis.

foto 514 september zijn we een ochtendje heerlijk naar het Amstel Park geweest. Een super leuk park met leuke speeltuin en kinderboerderij. Zoey vond het erg leuk en heeft heerlijk gespeeld.
27 september was het Dora & Diego dag in het Dolfinarium, omdat Zoey helemaal weg is van allebei besloten we een tripje te maken naar Harderwijk. We waren niet de enigen die dat dachten. Wat een drukte zeg niet normaal! Ook Tante Rissie was gezellig mee. Helaas van Dora en Diego weinig gezien maar ze vond de dolfijntjes gelukkig ook erg interessant. De Haaien vond ze toch wel een beetje eng. Na een tijdje werd ze toch wel erg moe en besloten we lekker terug naar huis te gaan.

Helaas komt aan al het goede een einde ook voor mama. 21 oktober was daar de dag dat mama weer moest gaan werken. Na meer dan een jaar niet te hebben gevlogen stonden er een hoop examen dagen en cursussen op het programma. Niet een van mijn favorieten maarja ook dat moet gebeuren natuurlijk. Alles voor de veiligheid! Gelukkig haalde ik al mijn examens zonder fouten en zaterdag 25 oktober mocht ik mijn eerste vluchtje sinds tijden weer maken. Een Parijs op en neer. Mooi om mee te beginnen. Alsof ik nooit weg was geweest! Mama had meegedaan aan een prijsvraag van Zwitsal om kaarten te winnen voor de premiere van Woezel en Pip en ook nog gewonnen. Omdat mama natuurlijk moest vliegen gingen papa en Zoey samen heen. Ze heeft een super middag gehad en was helemaal onder de indruk. Nog een hoop bn'ers gespot en zelfs een goodiebag gehad.

Op dit moment zit ik in Dubai en ben ik voor het eerst sinds Zoey ziek is een nachtje niet thuis. Ik ging gister van huis weg met gemengde gevoelens. Heerlijk om weer even iets anders te doen maar ook wel een beetje bezorgd of alles thuis goed zou gaan. Zoey slaapt nog steeds erg slecht, het in slaap vallen lukt alleen als papa of mama ernaast zit en duurt meestal ook wel even. Ook gaat Dex rond dezelfde tijd zijn laatste flesje drinken en dan naar bed dus de avonden zijn redelijk gevuld. Rond een uur of 10 soms 12 als we geluk hebben wordt Zoey wakker en wil ze absoluut niet in haar eigen bedje slapen. We hebben lange tijd geprobeerd er weer naast te zitten/liggen/hangen etc. om haar weer in slaap te krijgen maar dit resulteerde in een hoop verdriet bij alle partijen. Dus hebben we besloten om zodra ze wakker wordt haar me te nemen naar ons bed en dan lekker met zijn drietjes verder te slapen. Gelukkig is Dex net zijn papa en slaapt hij al vanaf een week of 7 de nachten door en wordt nergens wakker van. Dex is zowieso een erg makkelijk en lief kind! Drinkt goed groeit goed en lacht de hele dag door. Zoey is ook helemaal verliefd op haar kleine broertje en begint en eindigt de dag altijd met een dikke kus voor haar broer. Erg lief om te zien dat ze zo dol is op hem. Een echte trotse grote zus!

Gelukkig hebben we skype en kon ik vandaag heerlijk even met mijn schatjes bellen. Natuurlijk gaat alles hartstikke goed en heb ik niks om me zorgen over te maken. Den doet het fantastisch en Zoey en Dex hebben het super gezellig samen met papa. Maar het is toch raar om dan ineens weer weg te zijn. Gelukkig is het maar 1 nachtje. Ik heb wel heerlijk kunnen slapen en even kunnen relaxen. Lekker een serietje kijken en even bijtanken. Gelukkig ben ik hierna alweer lekker even vrij en kan ik weer lekker van mijn schatjes genieten.

Morgen gaat Zoey met haar vriendin Bo en de papa's naar een concert van K3. Dit had papa gewonnen via een actie van Sky Radio. Het concert is in Ahoy en begint helaas pas om 5 uur 's middags dus hopelijk houdt ze het vol. Ze is de hele week al aan het oefenen met haar favoriete liedje handjes draaien. En roept al de hele week Boe wat natuurlijk betekent Bo, haar grote vriendin. Ik weet niet wie het leuker vindt, de papa's of de kindjes maar dat zullen we gaan zien ;)
Ook werd ik afgelopen week gebeld door de stichting lach voor een dag, ze willen voor Zoey een leuke dag organiseren en dit verhaal wordt dus zeker vervolgd.

Voor nu gaat alles dus hartstikke goed en lijkt alles weer een beetje "normaal" te worden. Maar laten we het nog maar niet te hard zeggen.
Zoey doet het super en is een echte kanjer. Super Zoey aan de top!!
Voor nu eigenlijk geen nieuws meer en bekijken we alles maar per dag.
Ons motto: Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag nog kunt doen! Want je weet natuurlijk nooit hoe alles zal gaan.

Tot de volgende Blog!
Liefs Dennis, Mariska, Dex en natuurlijk SUPER ZOEY!!!!

Reacties (1)

  • Nandi Brugman-Oonk

    Nandi Brugman-Oonk

    02 november 2014 op 19:41 |
    Lieverds wat goed om weer even wat op te schrijven er zijn zoveel mensen die met jullie mee leven. En wat zijn we trots op julie. Dikke knuffels ????????????

    antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen. U kunt hieronder inloggen