Dinsdag 17 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014

op zondag, 05 januari 2014.

Merry F****** Christmas and a Shitty New Year!!!

Dinsdag 17 december 2013 t/m zondag 5 januari 2014

Een tijdje geen blog geschreven. Niet omdat er niks is gebeurd maar meer omdat de zin om te schrijven eventjes ontbrak. Een heftige periode achter de rug maar laten we beginnen bij het begin.

De derde ronde met shotjes verliep eigenlijk rustig en zoals we al gedacht hadden kwam ook de bloedtransfusie weer voorbij. We hadden dit zelf al een beetje ingecalculeerd en hadden gevraagd of ze tussentijds bloed af konden nemen zodat we niet weer speciaal terug hoefden te komen. Dit was geen probleem en na het shotje werd er dan ook meteen bloed aangehangen. Kan er maar weer in zitten.

Omdat Zoey haar sonde er 6 weken in zat moest deze ook vervangen worden. Omdat we toch nog voor de shotjes moesten konden we dat meteen laten doen. Dennis was met Zoey naar het AMC dan kon ik de boel even schoonpoetsen. Helaas lukte het niet in het AMC de sonde erin te krijgen. Na 3 keer proberen zijn ze gestopt en adviseerden ons het even te laten rusten en dan einde van de middag de thuiszorg te bellen. Als ze de sonde inbrachten werd Zoey steeds heel schor en zodra hij eruit ging was er niks meer aan de hand.

Omdat ze niet willen dat Zoey langer dan 5 uur zonder voeding gaat vanwege haar bloedsuikers hadden we gevraagd of de thuiszorg rond half 5 wilde komen. Stipt op tijd kwam die ook en daar gingen we weer. Maar helaas hetzelfde probleem. Ook schor en ze kreeg de sonde niet verder. Na 2 keer proberen durfde ze het niet aan en belde met het AMC voor advies. We konden meteen terugkomen.  Gelukkig mochten we eerst nog even snel het eten wat al zo goed als klaar was opeten en dan toch echt weer terug. Ze zouden het dan nog 1 keer proberen en anders kreeg ze via het infuus glucose en vocht zodat we in ieder geval geen rare pratijken zouden krijgen met haar bloedsuikers.

Omdat ik naar de tandarts moest de volgende ochtend zei Den tegen mij dat hij wel met Zoey naar het ziekenhuis ging en dat ik dan de volgende dag maar moest komen. Nou ik kan je zeggen dat je niet echt lekker zit thuis. Ik maakte me toch een beetje zorgen over of er niet iets anders geks zou zitten of dat er misschien andere gekke dingen zijn. Misschien een beetje doemdenken maarja wat doe je er aan. Den zou bellen zodra dat kon. Dus wachten maar. Om kwart voor 7 een berichtje dat ze er waren en toen werd het later en later. Om kwart over 8 nog niks gehoord en dus maar eens een berichtje gestuurd of er al nieuws was. Dennis belde me terug en ze zaten al in de auto weer op weg naar huis. De sonde was er in 1 keer ingegaan. Heel rustig en niks aan het handje. Nou pfffff wat een opluchting!! Snel lekker naar bedje.

De laatste shotjes verliepen gelukkig rustig en op de laatste dag werd er nog even bloed afgenomen om te kijken of ze goed genoeg was voor de laatste ronde shotjes. Bij het afnemen van het bloed en het verwijderen van de naald bleek dat er wat roodheid bij de Port a Cath was en ze wilden het toch even op kweek zetten.

We werden 's middags gebeld dat de waardes helaas te laag waren voor de volgende 4 shotjes dus we moesten even een pauze inlassen. Nouaja natuurlijk niet leuk maar dan waren we in ieder geval wel de kerstdagen thuis. We bekijken het maar van de positieve kant.

Wat zullen we eens gaan doen met de Kerst. Omdat we natuurlijk niet echt thuis zouden zijn hadden we geen plannen maar die waren snel gemaakt. Kerstavond gewoon lekker op de bank. Eerste kerstdag zou Den zijn zusje gezellig komen gourmetten en blijven slapen en tweede Kerstdag 's morgens Dennis zijn ouders en 's middags mijn ouders en zus op visite. Nog maar snel wat boodschappen gedaan en wij waren er klaar voor!

Eerste kerstdag in de ochtend met Zoey naar de kindermis geweest in de kerk in Assendelft. Ons lieve buurmeisje baby Benthe mocht daar kerstkindje zijn en dat moesten we natuurlijk wel even zien. Zoey vond het super leuk en vooral de liedjes en de band! Ze heeft het helemaal tot het einde volgehouden. Ze mocht met buurman Dennis nog een kaarsje neerzetten bij het kerstkindje en ook nog even samen met buurvrouw Michelle naar baby Benthe gekeken. 's Middags zou tante Mariska komen en zouden we lekker gaan gourmetten. Oma Brugman zou ook nog even gezellig mee komen. Toen ze binnen kwamen ging de telefoon. Het AMC. Den nam de telefoon op en ik hoorde hem enigzins verbaasd reageren. En toen zei hij: Ok, dus we moeten NU komen? Ik dacht eerst dat ik het niet goed hoorde. Maar Dennis hing de telefoon op en het was toch echt zo. De bloedkweek die was afgenomen bevatte een zeer heftige bacterie en ze wilden meteen starten met antibiotica. Nou dag kerstfeest en hallo ziekenhuis voor in ieder geval de komende 5 dagen. Mama had er zwaar de pest in! Weer iets waar we ons op hadden verheugd en weer iets waardoor het ons weer niet is gegund. Klote Kanker!!!! Maarja je weet dat het voor Zoey natuurlijk het beste is dus de gourmetschotel in de vriezer geflikkerd, koffertjes ingepakt en gaan met die banaan. Dennis was nog zo stoer om te vragen of we wel met zijn drietjes mochten blijven slapen omdat het toch kerst is. Ze hadden heel lief een 2 persoonskamer voor ons drietjes geregeld en een extra bedje erin gezet. Waren we in ieder geval nog samen. Oma de Heer kwam 's avonds nog even langs omdat ze het zo zielig voor ons vond maar we waren allemaal zo moe dat we toch redelijke op tijd gingen slapen.

Helaas werd het een lange nacht met een paar keer spugen en een Zoey die niet in haar eigen bedje wilde liggen. Ook zat ze opeens onder het bloed en bleek de naald van de Port a Cath niet goed te zitten. Die moest er ook nog even opnieuw in. Uiteindelijk bij papa in bedje wel geslapen en om half 9 werden we wakker. Dat was maar goed ook want om kwart voor negen stond er een super leuke verassing op de stoep!! Buurvrouw Michelle met een super lief en lekker kerstonbijtje! Wat een verwennerij! Heerlijke broodjes en beleg, voor papa een echte espresso en een lekker sapje en zelfs nog een heerlijk warm eitje!

De dokter wilde 's morgens nog even naar de Port a Cath kijken om te zien of er geen ontsteking of iets zat en aangezien de zuster gister erg enthousiast was met de gaasjes en pleister was dit een ware nachtmerrie om er weer af te krijgen! 20 min in een zuster bezig geweest en Zoey maar huilen en krijsen. Arme schaapje! De dokter zijn haren werden er nog even bijna uitgetrokken maar dat was wel het minste zei hij zelf. Gelukkig zag alles er goed uit en mochten we snel weer terug naar onze kamer. We hadden ook nog even gevraagd hoe lang we moesten blijven. Wij dachten zelf dat ze 5 dagen antibiotica zou krijgen dus een snelle rekensom komt dan uit op 29 december eventueel naar huis. Dat zou mooi zijn dan kunnen we oud en nieuw wel lekker thuis vieren. De arts zei dat dat lag aan wat voor soort bacterie het was maar dat we rekening moesten houden met 7 a 10 dagen. Nouja positief blijven en maar hopen dat onze bacterie 7 dagen antibiotica nodig zal hebben.

1491616 564494880292374 2039929460 n2e kerstdag, er werden vandaag nieuwe opnames verwacht en omdat we liever niet met iemand anders op een kamertje liggen werden we overgebracht naar een 1 persoonskamer. Konden we meteen de slingers van Danique mooi ophangen. Die had ze samen met vriendinnetje Senna gemaakt. Tante Marloes kwam nog even langs dus die kon papa mooi even helpen. Ook Opa en Oma Brugman kwamen even op visite. Nog even gezellig gespeeld en daarna proberen te slapen. Dit is echt een waar drama. We weten niet waarom maar Zoey wil niet in haar eigen bedje slapen. Of ze nou bang is of pijn heeft we weten het niet. Maar het is zo vervelend. Ze is wel echt moe want ze wrijft in haar oogjes en zit te gapen. Maar zodra we ook maar het woord slapen zeggen begint ze al te huilen. Vanmiddag een andere tactiek gebruikt en mama samen met Zoey op de slaapbank. Dit bleek een goed idee te zijn want binnen 2 min sliep ze. 

Opa en Oma de Heer zouden 's middags ook nog even komen. Helaas hadden die ook nogal een rotkerst. Na een leuke avond bij Marloes en de kinderen begon de volgende ochtend met een telefoontje van de thuiszorg van oma de Heer. Het hele huis zat onder de ontlasting en ze wisten niet goed waar te beginnen. Oma was al langere tijd erg in de war en dement aan het worden. Er waren al meerdere vervelende dingen gebeurd maar dit was een beetje de druppel. Er moest een spoedopname in een verzorgingshuis komen en dokter hier psychiater daar met een hoop vervelende gesprekken. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe vervelend en naar dit geweest moet zijn. Je moeder weg moeten brengen naar een verzorgingshuis en weten dat het vanaf daar haar eindstation zal zijn. Gelukkig vond oma het allemaal wel prima en zijn er tot nu geen rare dingen gebeurd.

Hierna kwamen ze toch ook nog even gezellig op visite bij Zoey en ons en konden ze even een beetje tot rust komen. We hadden de hapjes van thuis in de koelbox meegenomen en ook was er een lekekr biertje voor opa. Uiteindelijk toch nog een beetje gezelligheid.

1512329 564494986959030 1931539026 nDe 29e kwamen Opa en Oma de Heer op visite met de 2 nichtjes Danique en Isa. Zoey vond het super gezelig en heeft heerlijk met ze gespeeld! Ze vond het geweldig en gek was nog niet gek genoeg.

30 december was weer een spannende dag. We zouden een lumbaalpunctie krijgen met toediening van chemo. Zoey was als eerst aan de beurt omdat er een kindje was uitgevallen. Op zich wel fijn want dan hoef je er niet de hele dag tegenaan te hikken. Er zou 's morgens nog bloed worden afgenomen om te kijken of de waardes goed genoeg waren. Mama sliep thuis en kon dus op tijd haar bedje uit. Om kwart voor 8 was ik in het ziekenhuis. Helaas waren de bloedwaardes te laag en ging het hele feest niet door. Wel zou de dokter overleggen met de bacterioloog of er een andere antibiotica was en dat we misschien de kuur thuis af konden maken. Dan zouden we met oud en nieuw lekker thuis zijn! Er moest natuurlijk wel gekeken worden of de bacterie niet resistent is voor deze antibiotica want anders hadden we er natuurlijk niks aan. Nouja we gaan nergens van uit dan kunnen we ook niet teleurgesteld zijn. Vandaag zou de uitslag helaas niet meer bekend worden dus het zou echt pas de 31e bekend zijn. Afwachten dus maar.

1525584 564494990292363 170501673 n31 dec, D-day. Omdat Dennis vannacht super ruk had geslapen is hij tussen de middag even naar huis gegaan om bij te slapen anders zou hij 12 uur niet eens halen. Mama was 's morgens even 3 uurtjes werken en daarna naar het ziekenhuis gekomen. Er was nog niks bekend over het naar huis gaan. Papa lag nog niet in zijn bedje of de dokter kwam binnen. Slecht nieuws, de bacterie was resistent en dus mochten we niet naar huis. En ook al heb je je hier op voorbereid het is gewoon weer niet leuk!! Ook dit feestje is ons weer niet gegund. Oud en nieuw in het ziekenhuis gedverdemme! Mama was hier al vanuit gegaan maar papa was toch wel erg verdrietig. We besloten er maar gewoon het beste van te maken en het feestje gewoon te verplaatsen naar het ziekenhuis. We hadden meteen de beste kamer gereserveerd met het mooiste uitzicht en ook de visite zou gezellig naar het AMC komen. Opa en Oma de Heer, Tante Marloes en Tante Mariska.

IMG 2730Zoey is echt al de hele week ontzettend vrolijk en is niet te houden in haar kamer. Ze vindt het erg leuk om te rijden op een fietsje en ook de speelkamer heeft de interesse gewekt. Af en toe wat kleuren en knutselen maar vooral het samen met andere kindjes spelen vindt ze erg leuk!

Om 7 uur Zoey lekker naar bedje gebracht en we hadden de babyfoon van thuis meegenomen en geinstalleerd. Konden wij gezellig naar de andere kamer. Alles ging goed tot een uur of 11, toen werd ze wakker en moest ze spugen. Helaas wilde ze toen absoluut niet meer slapen en hebben we haar maar meegenomen naar de andere kamer. Dat was natuurlijk wel super gezellig met al die visite en ze heeft gegierd van het lachen. Nouja straks maar weer kijken of ze wil slapen. Zelf vond ik het stiekem wel gezellig dat ze er om 12 ur bij zou zijn. Om 12 uur stonden we er helemaal klaar voor. Champagne, oliebollen en appelflappen en VUURWERK!!! En wij hebben echt de allerbeste plek gehad dat weet ik zeker! Super mooi uitzicht over Diemen en de Bijlmer! En wat vond onze kanjer het geweldig! Ze bleef maar wijzen en oehh en ahh zeggen. Ikzeflf ben huilend het nieuwe jaar ingegaan. Een nieuw jaar met nieuwe kansen, maar wie kan ons vertellen hoe dit jaar ons zal vergaan. Soms zou ik willen dat ik even in de toekomst kon kijken. Maarja de tijd zal het ons leren en voor nu genieten van elk moment. Wij gaan vol goede moed het nieuwe jaar in en met alle steun die we tot nu al gehad hebben moet dat toch helemaal goed gaan komen!

Wij wensen iedereen in ieder geval een gelukkig maar vooral gezond nieuw jaar toe! Dat alle dromen en wensen uit mogen komen!

1 Januari: Mama en papa mochten allebei blijven slapen omdat het hartstikke rustig was. Er waren maar 4 kindjes op de afdeling. Papa had de nacht hiervoor al bij Zoey geslapen dus was mama vandaag aan de beurt. Papa bleef op de grote kamer en mama ging met Zoey terug naar onze eigen kamer. Zoey viel uiteindelijk rond half 2 bij mama in bed in slaap en heeft tot een uurjte of 9 geslapen. Papa kwam niet veel later ook weer naar onze kamer en dan zou mama even langs Oma Koper gaan om iedereen een gelukkig nieuw jaar te wensen. Ook nog even snel langs Oma Oonk want dat was toch om de hoek. Daarna weer snel terug zodat papa naar huis kon om even lekker thuis bij te slapen.

We kregen te horen dat we waarschijnlijk 4 januari naar huis mochten en het aftellen was begonnen. We konden niet wachten weer lekker naar ons huisje te gaan. Maarja nog een paar dagen wachten. Mama ging vrijdag nog even een paar uurtjes werken en toen mama terug was is in het ziekenhuis was er goed nieuws! Zoey was zelf gaan lopen helemaal los en we mochten morgen na de laatste antibiotica naar huis!!!! JEEEEEEJJJJ

De volgende dag was het dan ook echt aftellen tot we naar huis mochten. Snel alles inpakken en huppakee met die antibiotica. We moeten wel zondag nog een keer terug voor het laatste chemoshotje en dan pas woensdag weer. Maar voor nu wegwezen.

Zoey wilde thuis meteen fietsen met de buurjongens dus terwijl papa de auto nog aan het uitladen was zat mevrouw al op haar fiets. Eerst Noah ophalen en op het raam kloppen en daarna snel Timo ophalen. Lieve buurvrouw Michelle had ook nog de kerstboom opgeruimd dus dat hoefden we ook al niet meer te doen. Super fijn! Even lekker gespeeld maar het was toch wel een beetje koud dus na een uurtje lekker naar binnen.

Vannacht redelijk geslapen van 7 tot 4 in haar eigen bedje, toen helaas spugen maar daarna lekker bij papa en mama nog tot half 8 verder geslapen. Vanmorgen moesten we voor het laatste shotje nog naar het ziekenhuis. Papa ging met Zoey naar het AMC en mama ging even snel het huis stofzuigen en de was opruimen. Toen papa en Zoey thuis kwamen was Tante Mariska er ook en die had Snowy weer meegenomen. Dat was toch erg gezellig! Lekker even gespeeld met Tante Mariska en toen was het tijd voor bed. Dit was een regelrecht drama en ze heeft een uur lang gekrijst. Ook nog even 2 keer spugen en uiteindelijk met mama in het grote bed in slaap gevallen.

We zijn vanmiddag gezellig met de buurtjes Dennis en Michelle en Mike en natuurlijk Timo, Benthe en Noah naar Schiphol geweest. Eerst even langs het werk van Buurman Mike en Buurvrouw Mandy. Die werken allebei bij de Marechaussee. Erg interessant die motor en auto's. Ze kreeg nog een mooie ballon dus Zoey was blij! Daarna snel naar binnen want het was toch best koud. Even naar de vliegtuigen gekeken op het panoramterras en natuurlijk even in de oude Fokker 100 gekeken. Mama heeft daar nog in gevlogen dus moest natuurlijk even op de foto. Zoey vond het opstijgen van de vliegtuigen erg interessant dus misschien gaan mama en dochter later wel samen op reis met de blauwe vogels. Nog even gezellig een hapje gegeten en toen weer naar huis. Zoey was best moe en ging zonder huilen slapen.

Nu maar hopen dat ze een goede nacht maakt.

Tot de volgende blog!

Reacties (4)

 • Bianca Witkamp

  Bianca Witkamp

  06 januari 2014 op 10:23 |
  Lieve Mariska, dennis en zoey, wat hebben jullie ontzettend veel tegenslagen gehad met de feestdagen. Het zat allemaal niet mee! Wij wensen jullie ontzettend veel sterkte en kracht de komende tijd. Lieve gr bianca

  antwoord

 • Nancy Hijne-Schipper

  Nancy Hijne-Schipper

  06 januari 2014 op 12:18 |
  Lieve Mariska, Dennis en SUPER Zoey!
  De tranen lopen hier weer over mijn wangen.
  Wat hadden wij jullie graag andere "feest "dagen toegewenst .
  Het zit jullie echt niet mee. Wat knap hoe jullie het allemaal doen!
  Jullie kunnen trots op jullie zelf en jullie kanjertje zijn!
  Evengoed nog zo heerlijk lachen op het filmpje! Wat een super grietje is het toch! Hopelijk komen er in dit nieuwe jaar wat meer lichtpuntjes voor jullie, want dat verdienen jullie zo!
  Wij denken aan jullie!
  Heel veel liefs en een dikke knuffel van Ro,Nance,Luuk&Sofie

  antwoord

 • Ilona de Jong

  Ilona de Jong

  06 januari 2014 op 18:28 |
  Lieve schatten!!!
  Wat had ik jullie een enorm fijne feestdagen gewenst thuis, met z'n drietjes en al die lieve mensen om jullie heen! Rolf heeft namens mij een wensballon opgelaten om 00.00 en ik heb mijn wens gewenst vanuit t vliegtuig! En mijn wens is voor die lieve Zoey!!!
  Weet dat ik aan jullie denk!!! Ik hoop op heel veel lichtpuntjes voor jullie dit jaar!! dikke x Iloon

  antwoord

 • Anna van den Heuvel

  Anna van den Heuvel

  15 januari 2014 op 17:26 |
  Mariska en Dennis,
  We hopen dat het een beter jaar mag worden dan afgelopen jaar.
  En dat het met Zoey steeds beter gaat.
  Gerard en Toos

  antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen. U kunt hieronder inloggen