Maandag 10 februari t/m zaterdag 15 februari

op zaterdag, 15 februari 2014.

Goed Nieuws

Maandag 10 februari t/m zaterdag 15 februari

We hebben vanmiddag ontzettend goed nieuws gekregen!!

Terwijl de Port a Cath van Zoey aangeprikt werd kwam de arts langs om het volgende schema voor de chemokuur met ons te bespreken.

Ze begon over het schema van 2 jaar en wilde even doornemen hoe de komende periode er uit zou gaan zien.

Wij waren even van slag omdat het 2 jarige schema paste bij een schone beenmergpunctie. Dus keken wij elkaar even aan en toen heb ik maar snel gevraagd of dit betekende dat het beenmerg dus schoon is.

 

Ja het beenmerg is schoon. Ze wilde later even terugkomen omdat Zoey nogal aan het tegenwerken was vanwege het aanprikken van haar Port a Cath. Maar we hebben eerst nog even 4 keer gevraagd of ze dus echt schoon was. En ja, ze is schoon!

Uhhh daar stonden we dan. Totaal verrast, helemaal blij en in de wolken met dit ontzettende goede nieuws. Maar ook een beetje flabbergasted. We hadden de uitslag pas veel later verwacht dus het kwam als een totale verassing. Een super leuke natuurlijke.

ZOEY IS KANKERVRIJ!!!!!!!!!!

2014-02-15 12.52.17Tijd voor een feestje. Snel de ouders en zussen gebeld en na heel wat traantjes begon het langzaam tot ons door te dringen. Alle behandelingen alle ellendige dingen, alles wat wij maar voor onze lieve dappere stoere SuperZoey heeft moeten doorstaan is niet voor niks geweest!!

Helaas werden we voor de nieuwe kuur net opgenomen en mogen we waarschijnlijk pas zaterdag naar huis. Maar de taart is besteld en de champagne staat koud! Dit gaan we vieren!! Ons maken ze niet meer gek!

De volgende dag heeft de arts met ons gesproken over hoe nu verder. Het is natuurlijk ontzettend goed nieuws dat het beenmerg schoon is maar we hebben nog een lange weg te gaan. In plaats van 3 jaar behandelen is dit nu nog maar 2 jaar. Vanaf nu is het nog 85 weken voor we helemaal klaar zijn.

2014-02-15 12.52.26Donderdag ochtend kwam de verpleging ook nog met minder leuk nieuws. Er was een MRSA bacterie geconstateerd op de Kinder IC en dus moest de hele afdeling in quarantaine. Dit betekende dat we de kamer niet meer af mochten en dat iedereen die naar binnen kwam een schort en mondkapje aan moest. Ook wij mochten zo min mogelijk naar buiten en moesten ook van die mooie pakken aan. Zoey kreeg een test en moest met een soort wattestaaf in haar mond, neus en kont worden geswiped. Gelukkig waren we negatief en hebben we geen MRSA. Helaas mogen we nog steeds niet van de kamer af omdat ze nog niet alle kindjes hebben getest en niet het gevaar willen lopen dat we het alsnog krijgen. Nou je kan je voorstellen dat Zoey en wij ons een klein beetje gevangen voelden. Zoey stond steeds op het raam te kloppen en drukte op het knopje van het licht in de hoop dat de deur dan open zou gaan. Erg zielig en je bent het ook best zat als je zo lang in een kleine ruimte moet vertoeven. Maarja alles beter als die bacterie krijgen.

We willen nu dat de kankercellen ook echt wegblijven. Als we nu zouden stoppen met de behandeling is de kans dat de kanker terugkomt heel erg groot. Daarom krijgt Zoey de ook de komende tijd nog regelmatig chemokuren. Hierbij hoeven we gelukkig niet steeds weer een lange tijd opgenomen worden maar het worden nog zware tijden.

De eerste 18 weken van het nieuwe schema zijn nog redelijk pittig. Hier kan ze nog in aplasie raken en dus weer erg vatbaar worden. Ook krijgt ze hier weer de prednison dus ook haar gezichtje kan weer iets dikker gaan worden. Ook het medicijn waardoor ze vorige keer niet meer goed kon lopen krijgt ze weer dus we wachten maar af hoe dat zal gaan. Maar hierna hopen we in rustiger vaarwater te komen. Dit ligt tevens rond de uitgerekende datum van onze volgende spruit dus dit zou wel heel goed uitkomen.

Maar helaas kunnen we niet in de toekomst kijken en zien we dat wel weer als het zover is.

2014-02-15 12.52.23Mama had op het werk nog even lekker tompoucen getrakteerd want ook de lieve meiden daar leven ontzettend mee samen met mijn lieve leidinggevende. Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor de lieve woorden en steun! Maar bij deze Dank Jullie Wel! Jullie zijn toppers!

Voor nu zijn wij in euforische stemming en kan onze week niet meer stuk. We hebben a.s. dinsdag de 20 weken echo en zeiden al als daar ook alles nog goed is dat we voorlopig de glimlach niet meer van ons gezicht halen. Maar dat zal niemand ons kwalijk nemen denk ik.

2014-02-15 12.52.21Mama was ook nog verwend voor Valentijnsdag. Een lieve kaart en van Zoey een heel lief kadootje met een lief gedichtje.

Hopelijk mag Zoey vanmiddag lekker naar huis en kunnen we even een klein feestje vieren. De lieve buurtjes hadden alvast de slingers opgehangen. Morgen is ons lieve vriendje Noah jarig en we hopen natuurlijk dat we erbij zijn.

Duimen maar dat we straks lekker thuis zijn! Voor nu een dikke kus van Super Zoey! en ook van papa en mama!

Reacties (4)

 • Nandi Brugman-Oonk

  Nandi Brugman-Oonk

  15 februari 2014 op 15:46 |
  Ook opa en oma zijn enorm blij en trots op onze super Zoey en haar super ouders ????????????????????

  antwoord

 • Ilona de Jong

  Ilona de Jong

  17 februari 2014 op 20:36 |
  Jaaaaaaaaaaaaaaa! Toen we het nieuws hoorden vorige week moest ik mezelf echt een paar keer knijpen maar woehoeeeeeee SHE DID IT! Wat een dapper meisje,en wat heeft ze een super papa en mama! Trots op jullie! Morgen genieten van de echo moppies....we denken aan jullie xxxxx

  antwoord

 • Bianca Meeuwenoord

  Bianca Meeuwenoord

  18 februari 2014 op 00:23 |
  Wat een goed nieuws!!! En gefeliciteerd met je zwangerschap!! Xx

  antwoord

 • Caroline Huitema

  Caroline Huitema

  20 februari 2014 op 10:54 |
  Geweldig nieuws ! We zagen de slingers al hangen.
  Hopen dat die rotkankercellen wegblijven en dat dat kleine grietje lekker van het aankomende voorjaar en zomer gaat genieten.

  antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen. U kunt hieronder inloggen