Zondag 17 t/m vrijdag 22 november 2013

op vrijdag, 22 november 2013.

Rustige dagen

Zondag 17 t/m vrijdag 22 november 2013

Vanmorgen wakker geworden en natuurlijk nieuwsgierig of er iets in haar schoentje zou zitten. Snel gaan kijken en haar hele schoen was rijkelijk gevuld. Ook nog een mooi gedicht van Sint en Piet erbij.

Chocolade centjes, schuimpjes, een chocoladeletter en een ijsje waarvan je het bolletje ijs af kan schieten. Ik weet trouwens niet wie dat leuker vond. Zoey of papa!?

23112013Vannacht was door al het draaien van mevrouw wederom haar catheter eruit gewerkt. Hele bed onder de plas dus alles maar snel schoongemaakt. Omdat dit al de tweede keer was besloten ze deze er nu maar uit te laten. Het werd alleen gedaan vanwege haar billetjes, omdat deze nog stuk zijn wilde ze de urine er niet langs laten lopen. Maar elke keer een catheter inbrengen is natuurlijk ook niet de bedoeling. Dan maar om de 2 uur luiertje verschonen.

Opa en Oma de Heer kwamen 's morgens nog even op bezoek en even gezellig met haar nieuwe speelgoedje gespeeld. Natuurlijk ook weer chippies gegeten. Even een middag dutje gedaan en 's middags kwamen Opa en Oma Brugman en Tante Rissie ook nog even gezellig langs. Ook weer gezellg gespeeld en verder lekker rustig dagje. Nog wel om de 2 uur bloedsuikers prikken maar daar wordt ze al niet warm of koud meer van. 

Maandag eigenlijk een rustig dagje, 's morgens nog even bezoek van Oma de Heer maar verder niks bijzonders. Energie opdoen voor dinsdag. Dan staat er weer een ruggeprik op het programma waardoor weer chemo wordt ingebracht. 

23112013-02Dinsdag helaas pas om 1 uur 's middags aan de beurt voor de ruggeprik. Erg jammer want ze moet hier nuchter voor zijn. Dus geen chippies tot na de ruggeprik. Dat gaat nog leuk worden. Normaal worden de kindjes van de afdeling als eerste geholpen en zeker de kleintjes maar omdat we er nu tussen zijn geschoven was dit helaas niet mogelijk. We zouden eigenlijk vorige week dinsdag al gaan maarja toen liep de dag even anders dan verwacht. De bloedsuikers werden goed in de gaten gehouden omdat dit de eerste keer zou zijn dat ze weer langer zonder voeding zou zijn. Maar gelukkig ging alles goed. Ze kreeg uit voorzorg wel glucose via het infuus.

Omdat Zoey geen chipjes mocht ging ze huilend het roesje in en werd ze helaas ook jengelig wakker. Ze moest weer 2 uur plat liggen vanwege het inbrengen van de medicatie. Ze mocht niet in haar eigen bedje naar de IC maar moest op een groot bed. Ze bleef maar een beetje huilen en Dennis vroeg of ze misschien wat Nibbits mocht want waarschijnlijk werd ze dan wel een beetje rustig. Papa snel terug naar de kamer gerend en chippies gehaald voor Zoey. En jahoor daar lag mevrouw, op de ic aan de monitor Bumba kijken en chippies eten. Stil was ze. Als er nog een reclame voor de Nibbits gemaakt moet worden dan zou dit een goeie zijn!

Eigenlijk weinig last gehad verder van de ingreep en na even te hebben geslapen ook een lekker bordje pap gegeten. Ze werd daarna toch wel erg moe en is rond 7 uur lekker gaan slapen. Omdat mama ook wel weer een keer een goeie nacht wilde maken besloten we dat papa vandaag bij Zoey zou slapen en dat mama even lekker in haar eigen bedje zou gaan slapen. Ook kon mama dan meteen even bij het nieuwe buurmeisje gaan kijken.

Gezellig even bij de buurtjes geweest en wat is ze schattig ons nieuwe buurmeisje! Ze lag super lief te slapen! Ook Tante Marloes kwam nog even snel langs maar toen is mama lekker gaan slapen in haar eigen bedje.

Woensdag weer een rustig dagje. 's Middags even bezoek gehad van Oma Brugman maar verder weinig bijzonders. Het thuis slapen was mama goed bevallen en dat gingen we nog maar een nachtje doen. Het zou wel vroeg opstaan worden want de volgende dag was Zoey als eerste aan de beurt voor de ruggeprik met medicatie. En als eerste betekent om 8 uur wegrijden van de kamer naar de IC. Rond kwart over 6 ging het wekkertje en om half 7 zat mama al in de auto richting AMC. Papa en Zoey lagen nog lekker te slapen tot Zoey besloot even snel nog een poepbroek te produceren. 

Helaas is de ruggeprik na drie keer proberen niet gelukt maar de beenmergpunctie wel. Bij de ruggeprik moeten ze helder vocht terug krijgen maar er kwam alleen bloed terug. Dit zou kunnen omdat er dinsdag ook nog is geprikt. Volgende week dinsdag gaan ze het opnieuw proberen. Helaas hadden ze haar redelijk geknoeid en had ze erg veel pijn. Ze hoefde gelukkig niet plat dus heeft mama haar snel op schootje genomen. Helaas werd ze hier ook niet vrolijk van. Misschien chippies maar ook niet goed. Zelfs speen en Koko werden opzij gegooid en dan weten we al hoe laat het is. De IC verpleegkundige heeft snel met de arts gesproken en ze kreeg gelukkig al snel pijnstilling. Helaas hielp deze niet en heeft ze daarna nog een sterker middel gekregen. Toen zag je haar hartslag weer terugkeren naar normaal en wilde ze ook wel weer chippies eten en Bumba kijken. 

23112013-04Verder 's middags eigenlijk geen last gehad en heerlijk vrolijk. 's Middags kwamen de boerderij diertjes nog even op visite en heeft ze gezellig even een konijntje en cavia op haar bedje gehad. Ook werd er weer een chemozakje aangehangen dus de afleiding was welkom. Deze loopt in 6 uur door het infuus dus heeft ze verder niet veel last van. 's Avonds heerlijk wat hapjes van papa zijn pasta gegeten en weer een lekker bordje pap. Daarna lekker in slaap gevallen omdat ze toch wel erg moe was. Mama voelde zich niet zo lekker en ging op tijd naar huis. Hopelijk een goede nachtrust en dan morgen weer fris en fruitig. En we mogen dan hopelijk lekker naar huis als alles vannacht goed gaat en als de bloedwaardes van morgen ochtend goed zijn. Duimen maar dus!

Mama was gelukkig na een nachtrust van half 9 tot half 9 ook weer helemaal de oude dus snel naar het AMC want we hopen dat we vandaag lekker even naar huis mogen! Zoey had vannacht wel gespuugd maar verder was het hartstikke goed gegaan. De eerste bloedwaardes waren allemaal in orde, nu nog even wachten op het OK van de arts en dan op naar huis. Gelukkig kregen we al snel het akkoord van de arts en konden we inpakken en wegwezen. Met piepende bandjes naar huis. Of nouja naar huis, naar opa en oma de Heer. Bij ons ligt de hele keuken eruit en is het huis een grote chaos. Niet echt een heerlijke omgeving voor Zoey op het moment. Wij dachten dat we zondag alweer terug moesten komen maar gelukkig hoeven we pas dinsdag weer terug te komen. Dan gaan ze de ruggeprik die donderdag niet lukte opnieuw proberen. Maar dat is van latere zorg. 

Omdat we pas rond half 1 naar huis mochten en we nog geen bedje voor Zoey hadden heeft ze 's middags niet echt een middagslaapje kunnen doen. Ze heeft heerlijk bij mama op de bank gelegen en lekker tv gekeken. Opa en Oma Brugman kwamen ook nog gezellig even langs en hebben gezellig even een kopje koffie gedronken. Zoey was wel erg moe maar slapen op de bank dat doen we natuurlijk niet. Nog even lekker nasi gegeten maar toen viel ze bijna in de kinderstoel in slaap. Snel de sondevoeding aangezet en lekker naar bedje. Ze lag om half 7 al helemaal in coma en we hopen dat ze even lekker slaapt. Straks om 10 uur nog even de medicatie en een luiertje verschonen en dan hopen dat ze lekker verder slaapt tot morgenochtend. Kunnen wij ook lekker slapen. Mama in haar eigen oude bedje en papa ligt ook gezellig bij ons op een klapbedje. Mede mogelijk gemaakt door de familie Eckhard! Nogmaals dank hiervoor! 

23112013-05Nu even lekker een paar dagen geen ziekenhuis, geen prikjes en geen enge mensen die aan Zoey komen plukken. Heerlijk! En lekker even vertroeteld worden door opa en oma is natuurlijk ook niet verkeerd! Ook niet voor papa en mama ;) Wij gaan lekker genieten met z'n allen en dan dinsdag maar weer eens kijken in het AMC!

Fijn weekend allemaal! Die van ons kan nu al niet meer stuk!

Reacties (6)

 • Linda Koridon-Wormsbecher

  Linda Koridon-Wormsbecher

  22 november 2013 op 22:23 |
  Echt heerlijk dat jullie een paar dagen niet in het AMC hoeven door te brengen. Geniet van dit weekend Mariska Dennis en stoere Zoey en lekker genieten van elkaar!

  antwoord

 • Judith Eckhard

  Judith Eckhard

  22 november 2013 op 22:24 |
  Hoop dat jullie allemaal heerlijk slapen :-) gelukkig even niks tot dinsdag, fijn! Geniet maar goed van jullie weekend, kus!

  antwoord

 • Erik van der Heijden

  Erik van der Heijden

  22 november 2013 op 22:33 |
  Een heel prettig weekend

  antwoord

 • Maartje Reening

  Maartje Reening

  23 november 2013 op 08:58 |
  Fijn weekend lieverds geniet er van!

  antwoord

 • Victoria Diaz

  Victoria Diaz

  23 november 2013 op 15:07 |
  wat fijn! heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel fijn weekend
  dikke xx en veel suc6 dins
  dag xx

  antwoord

 • Petra Kokke

  Petra Kokke

  26 november 2013 op 13:56 |
  Hoi Mariska en Dennis, ik heb jullie verhalen net zitten lezen en moet zeggen, met brok in mijn keel. Wat een rollercoaster zeg waar jullie in beland zijn... heel naar. Hopelijk gaat het heel gauw hard bergopwaarts met jullie dochtertje, sterkte!
  groetjes van (nieuwbakken) Vialis-collega Petra Kokke

  antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen. U kunt hieronder inloggen