Zaterdag 23 november t/m woensdag 27 november

op vrijdag, 29 november 2013.

Logeren bij Opa en Oma

Zaterdag 23 november t/m woensdag 27 november

Vanmorgen eerst maar eens wakker worden met zijn drietjes voor de verandering. Op mama's oude kamertje. Daarna even lekker onbijten en gezellig even tv kijken. Gelukkig hebben opa en oma dezelfde zender als thuis dus kon ze heerlijk haar favo programma's kijken.

Vrienden van opa en oma kwamen vanuit Belgie op bezoek en bleven gezellig voor de lunch. Zoey kreeg nog 2 mooie pyama's en kan chique gaan slapen. (Nogmaals bedankt hiervoor)

Ze had niet echt zin om te gaan slapen want het was natuurlijk veels te gezellig. Dan maar lekker soep eten die opa had gemaakt. Ossenstaartsoepje. Heerlijk van gesmuld! Omdat het 's middags zulk mooi weer was besloten we even een rondje buiten te gaan lopen. De eendjes even brood voeren en gewoon lekker even buiten zijn. Konden we allemaal wel gebruiken na weer een lange periode binnen zitten. Zoey vond het gelukkig ook erg leuk en vooral toen de eenden werden aangevallen door de meeuwen moest ze erg lachen. Op de terugweg naar huis nog even snel langs vriendinnetje Bo die we ook al een tijd niet hadden gezien, maar toen werd ze het toch wel weer zat en zijn we weer lekker terug naar huis gelopen.

Oma was langs Oase gereden en had daar heerlijke verse frietjes gehaald. De allerlekkerste van Beverwijk en die heeft ze heerlijk opgepeuzeld. Ook Oma Brugman kwam nog even gezellig op visite samen met Tante Mariska en toen heeft ze zelfs even op schoot gezeten bij Tante Mariska.

's Avonds heerlijk even gedoucht met papa want in het ziekenhuis vond ze er maar niks aan. Weer lekker fris en fruitig. Daarna is ze lief gaan slapen.

Zondag lekker rustig aan gedaan. Lekker gespeeld en een beetje tv gekeken. 's Middags kwamen Opa en Oma Brugman nog even op visite maar verder weer een rustige middag gehad.

's Avonds lekker aardappeltjes met kip gegeten en ook dat vond Zoey weer heerlijk! Lekker zitten smullen en daarna lekker gaan slapen.

Maandag weer een lekkere rustige dag zonder gekke dingen. Lekker tv gekeken en gespeeld. Tas ingepakt voor morgen want dan moeten we weer terug naar het ziekenhuis. De lumbaalpunctie en de ruggeprik met het toedienen van de chemo opnieuw proberen omdat deze de vorige keer niet is gelukt. Hopelijk lukt het deze keer wel.

Dinsdagochtend vroeg uit de veren. Om kwart over 5 ging het wekkertje en om 6 uur zaten we in de auto. We zijn als eerste aan de beurt dus moeten we er rond 8 uur zijn. Om half 9 moeten we op de IC zijn en met de spits weet je het natuurlijk nooit. Ruim op tijd aangekomen in het AMC. Helaas waren we vergeten de verdovende zalf op de Port a Cath te smeren dus gelukkig konden we dat daar nog even doen. Er was nog geen bed of kamer beschikbaar dus moesten we heel even wachten. Zit je dan met je goeie gedrag om 7 uur 's morgens. Na een kwartiertje kon haar kastje worden aangeprikt en en zat de infuuslijn erin. Ook werd er nog even bloed afgenomen en er was ondertussen een bed en kamer geregeld. Helaas werden we op een 2 persoonskamer geplaatst en door al het gefrunnik aan Zoey was ze niet echt een happy camper zeg maar. Kindje op onze kamer werd ook huilend wakker hierdoor dus gezellige start van de dag zullen we maar zeggen. Onze zuster vertelde dat de beenmergpunctie ook opnieuw moest omdat er vorige keer niet genoeg afgenomen kon worden. Nou dat kon er ook nog wel bij. 

Gelukkig mochten we al snel naar de IC voor de behandeling van vandaag en kon het kindje op onze kamer ook even bijkomen. Zoey bij papa op schoot in slaap gebracht en daar gingen we weer. Wachten op het bankje bij de lift. Binnen 5 minuten kwam de mevrouw die het materiaal van de beenmergpunctie mee neemt voor onderzoek al langs lopen en ze vertelde dat het allemaal goed was gegaan en dat ze al bezig waren met de tweede ingreep. Nou dat was positief. Dan zal het misschien nog een kwartiertje duren. Om 9 uur waren ze met de eerste ingreep begonnen en om kwart voor 10 zaten wij nog steeds te wachten. We werden toch wel een beetje zenuwachtig omdat het zo lang duurde. Toen kwam de oncoloog langs en vertelde dat ze was opgeroepen omdat het weer niet lukte. Er kwam nog een arts en wij maar wachten. Na een uur kwamen ze eindelijk terug en vertelden ze dat de medicatie toedienen wel was gelukt maar dat de lumbaalpunctie helaas niet was gelukt. Normaal gesproken loopt er helder vocht uit en dit vangen ze dan op, bij Zoey stopte het na 2 druppeltjes. Het belangrijkste was dat ze de medicatie wel toegediend  hebben.

Nog even bijkomen op de IC en toen mochten we alweer terug naar de kamer. Ons kamergenootje was gelukkig ook wat vrolijker en we hebben nog even gezellig met haar mama gekletst. Zoey voelde zich al snel weer de oude en gelukkig mochten we rond een uur of 1 alweer naar huis toe. Natuurlijk niet voor de dokter nog even langs kwam en die kwam met het eerste goede nieuws sinds tijden. De beenmergpunctie van vorige week was erg positief. Met het blote oog konden er geen kankercellen meer gevonden worden!! Wat een geweldig nieuws!!!! Op dag 79 wordt er nog een keer een beenmergpunctie uitgevoerd en de uitslag van deze twee puncties bij elkaar zal ons vertellen in welke risicogroep we gaan vallen. De Medium of High risk groep. Dit zal ook het verschil betekenen van 2 jaar behandelingen of 3 jaar. Maar voor nu dus goed nieuws! We kicked some Kanker ass!! Big Time!

d54bb5ac232ac094d623d5b02ebfe33eDaar aangekomen was er een speciale bezorging geweest bij Opa en Oma. Sinterklaas was al heel vroeg bij ze langs geweest en had een hele zak vol kadootjes gebracht. 's Middags had ze nog geen zin om het uit te pakken maar 's avonds gelukkig wel. Oma was bij Tante Marloes eten en dus hadden papa en opa lekker zelf pizza gemaakt. Na het eten vond ze de zak met kadootjes toch wel erg interessant en heeft ze lekker kadootjes open gescheurd. Ze vond het echt prachtig! De Sint had Zoey goed in de gaten gehouden want hij wist precies wat ze lekker en leuk vindt! Een hele grote zak vol met zakjes chippies, een chocolade letter en ook nog een stapeltoren van Winnie the Pooh. Wow! Er werd meteen een zakje Nibbits opgepeuzeld en daarna was het toch wel tijd om te gaan slapen. Ze viel om kwart over 7 in slaap en werd de volgende ochten pas weer om kwart over 7 wakker. Heerlijk! Konden we eindelijk allemaal weer even bijtanken. 

Woensdag ochtend waren Opa en papa even naar Assendelft gereden om voorbereidend werk te doen voor de keuken. Er moest geschilderd worden. Oma was er ook niet dus hadden mama en Zoey het rijk alleen. Lekker even tv gekeken samen met Zoey en lekker een broodje gegeten. Toen papa 's middags thuis kwam was Zoey erg moe en heeft ze nog even geslapen. Papa en mama even een stukje film gekeken en even gerelaxed. Toen Zoey wakker werd nog even samen tv gekeken en 's avonds lekker andijvie stamppot gegeten. Zoey heeft als een malle zitten eten en ze vond ook de cordon bleu erg lekker! Papa samen met Zoey even gedoucht en daarna lekker naar bedje toe. Papa ging met opa even mee naar de manege. Naar nichtje Chiara kijken en naar het paard van Tante Marloes. Helaas besloot Zoey na de medicatie van 22.00 uur dat het klaar was met slapen. Ze wilde absoluut niet meer in haar eigen bedje slapen en na veel gekrijs uiteindelijk bij papa in bed in slaap gevallen. Dit was helaas pas na veel hysterie en dus hebben we een redelijke rotnacht gehad. 

 

Donderdag weer een dag in het ziekenhuis dus hopelijk kunnen we daar weer even bijtanken. 

Reacties (1)

  • Yolande De Groote

    Yolande De Groote

    06 januari 2014 op 18:25 |
    Het allerbeste voor 2014 wij duimen enkel voor goed nieuws

    antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen. U kunt hieronder inloggen