Donderdag 28 november en vrijdag 29 november 2013

op vrijdag, 29 november 2013.

And we're back!

Donderdag 28 november en vrijdag 29 november 2013

Na de helse nacht hadden we weinig tijd om bij te komen want om 11 uur moesten we alweer in het AMC zijn. We kregen dezelfde kamer als vorige week dus lekker onze eigen kamer weer. Op het programma staat een nieuw soort chemo, hierbij moet er veel vocht worden toegediend omdat dit de blaas zou kunnen aantasten. Hierbij krijg je dan ook een medicijn dat de blaas beschermt en dit betekent dat we een nachtje moesten blijven.

Natuurlijk moest de Port a Cath ook weer worden aangeprikt zodat het infuus hierop kon worden aangesloten. Thuis al de verdovende zalf erop gesmeerd dus hier voelde ze helemaal niks van. Onze favoriete zuster was er en dat hielp ook. Nog even snel bloed afgenomen en de chemo kon beginnen.

Verder weinig gedaan want met de chemo mag je niet over de gang lopen. Dit vanwege het gevaar dat er iets lekt en omdat het natuurlijk toch echt troep is. Dat werd een middagje bankhangen en tv kijken. Nog even met zijn drietjes avond eten gegeten en toen ging papa naar huis. Vrijdagochtend komt de nieuwe keuken en moet papa even thuis helpen.

Zoey had geen zin om te slapen en besloot om even een uurtje te gaan krijsen om vervolgens helemaal knock out in slaap te vallen. Mama om 9 uur ook lekker gaan slapen en om 5 uur in de ochtend vond Zoey het mooi geweest. Mama nog niet dus dan maar even bij mama in bedje liggen. Gelukkig viel ze meteen weer in slaap en heeft mama ook nog even kunnen slapen. 

Om half 9 vond ze het ook wel mooi geweest en was ze op en top vrolijk! Ze at een broodje op en we hebben heerlijk samen tv gekeken. Vandaag kreeg ze ook nog een chemo die via het infuus in 3 uur door moest lopen en daarna zouden we naar huis mogen. De zuster kwam 's morgen even de controles doen. Wegen, temperatuur meten en bloeddruk. Wegen ging goed, bloeddruk was ook prima alleen de temperatuur was 38. Shit. Als we koorts krijgen dan moeten we standaard 5 dagen blijven en aan de antibiotica. Zuster probeerde het een 2e keer en 37,9. Ze zou later terugkomen en als hij dan hoger was of hetzelfde dan moesten we toch echt blijven. Nouja natuurlijk alles voor haar gezondheid maarja echt leuk is het natuurlijk niet. We willen gewoon lekker terug naar huis. Duimen maar dat hij straks lager is.

Papa stuurde ondertussen foto's van de keuken in opbouw en wat wordt het mooi! Kan niet wachten om het eindresultaat te zien! De zuster kwam nog even terug voor de temperatuur  en gelukkig was die nu 37,1. Yesss dan mogen we straks gewoon lekker naar huis!

Aan het einde van de ochtend moesten we helaas nog van kamer verwisselen omdat er een meisje was die in aplasie was en die niet op een 2 persoonskamer mocht liggen. Beetje jammer dat het niet kon wachten tot we weg mochten maarja we zouden het zelf ook fijn vinden als het zo snel mogelijk geregeld zou worden voor ons. Dus mama snel alles ingepakt en daar gingen we. Gelukkig mochten we om kwart over 2 lekker naar huis toe. Papa was al onderweg dus als hij er was konden we meteen gaan. 

5ab3ea4e7b19e7c84c6b8c6cf98ff3f3Door de chemo beginnen de haartjes van Zoey als blaadjes aan de bomen uit te vallen en dus besloten we dat het tijd was om zelf actie te nemen en haar haartjes eraf te laten halen. Dan hebben we het nog enigzins zelf in de hand. Gelukkig konden we meteen terecht en daar gingen haar mooie krullen. Ze gingen bijna tegelijk met de tranen van mama. Ons kleine meisje haar mooie witte krullen, zo lang moeten sparen voor ze er eindelijk zaten en in 1 minuut was alles weg. Weer een bevestiging van het ziek zijn en wat  worden we weer met onze neus op de feiten gedrukt. We weten dat het uiteindelijk allemaal weer terugkomt maar ik kan je vertellen, als je de mooie krullen ziet neervallen op de grond heb je daar even totaal geen boodschap aan! Zoey vond het allemaal wel prima en zat super netjes stil. De kapster zei ook al dat ze wel wilde dat alle kindjes zo mooi stil konden zitten. De eerste keer dat Zoey naar de kapper is geweest en waarschijnlijk de laatste voor de komende 2 jaar. 

Hierna snel wegwezen! Eerst even langs Assendelft om even snel naar de keuken te gluren. WOW super mooi! Kan niet wachten tot het morgen klaar zal zijn! Daarna snel door gereden naar Opa en Oma en lekker nasi gegeten. Zoey vond het weer erg leuk om te kijken hoe Opa het eten aan het maken was en ze was dan ook niet weg te slaan uit de keuken. Ze heeft lekker zitten eten en om 7 uur is ze lief gaan slapen.

Morgenochtend gaat mama met Zoey naar het AMC om een shotje chemo te halen. Gelukkig mogen we na het shotje meteen naar huis. We moeten nu 4 dagen achter elkaar voor dat shotje komen en verder hoeven we (tenzij Zoey koorts krijgt) niet in het ziekenhuis te slapen voorlopig. Nu maar hopen dat alles goed blijft gaan en dat we ook echt niet terug hoeven te komen.

Verder gaan we lekker weekend vieren en zondag is nichtje Chiara ook nog jarig. Verder staat er dit weekend weinig op het programma dus lekker rustig aan!

Fijn weekend iedereen!! 

Reacties (4)

 • Nandi Brugman-Oonk

  Nandi Brugman-Oonk

  01 december 2013 op 11:58 |
  Wat een belevenissen weer he maar wat fijn dat ze zich iets betr voelt. De momenten dat we van haar kunnen genieten pakken we met beide handen aan want wat houden we veel van ons kleine meisje en wat zijn we super trots op haar papa en mama xxx

  antwoord

 • Bianca Meeuwenoord

  Bianca Meeuwenoord

  03 december 2013 op 10:50 |
  Wat n mooi en tegelijk verdrietig blog! Sterkte en ik denk aan jullie!!!

  antwoord

 • Mandy Hulleman

  Mandy Hulleman

  03 december 2013 op 15:29 |
  Lieve Zoey, wat een sterke en stoere meid ben jij zeg! Gelukkig maar dat je het allemaal nog niet zo erg meemaakt met je haartjes enzo. Maar weet je, die gaan weer groeien hoor! Duurt alleen heel eventjes. Voor je ouders is het nu wat heftiger. Mariska, ik ken je niet zo goed maar ik heb je altijd al een sterk persoon gevonden maar wat een kracht heb jij. Je schrijft dit blog met al die kracht. Ik heb er heel veel bewondering voor. Echt een superouders heeft Zoey. Het is wel duidelijk waar die sterke genen vandaan komen. Ik wens jullie al het geluk toe van de wereld. Lees jullie blog met veel bewondering en tranen. Heel veel liefs Mandy ( van cityhopper)

  antwoord

 • Nancy Hijne-Schipper

  Nancy Hijne-Schipper

  03 december 2013 op 21:39 |
  Wat heftig weer om te lezen! Kan me zo voorstellen dat je tranen over je wangen rolden dat Zoey bij de kapper zat! Maar wat zijn jullie alledrie een kanjers! Sterkte en heel veel liefs van ons

  antwoord

Plaats een reactie

U dient in te loggen om een reactie te plaatsen. U kunt hieronder inloggen